FAQ inför upphandling

Här hittar ni de vanligaste frågorna vi får inför upphandling. Övriga frågor hittar ni på vår supportsida.
Image

Varför är knapparna på sidorna?

Vår enhet har knapparna inklusive larm på sidorna och det finns två skäl till det. När enheten utvecklades undersöktes vilket sätt som är mest lämpat att larma i en nödsituation kom man fram till att det är "klo-greppet" dvs att knipa med pekfinger och tumme. Det andra skälet är kanske ännu viktigare. Knapparna är extremt lätta/tryckkänsliga med hänsyn till reumatiker och andra individer som har svårt att få kraft i fingrarna. Om man skulle ha endast en knapp (exempelvis på ovansidan) som var lika tryckkänslig så skulle det bli väldigt många falsklarm.
Image

Varför denna design?

Enheten är framtagen för målgruppen och funktion har varit viktigt för slutgiltig design. Rund eller rektangulär kan vara en smaksak men i detta fall har funktionen varit avgörande. Med "klo-greppet" och dess fördelar så visade det sig att flata sidor gav bättre stöd för att trycka på knapparna.
Displayen är framtagen för att vara så tydlig och lättläst det bara går att göra. Därav en extremt kontrastrik svart/vit skärm (pekskärm). Armbandet har standardfattning och kan bytas till valfritt armband vid behov.

Hur förhåller ni er till GDPR?

Servrarna ligger inom EU. Vi är s.k. dataprocessor och ni är dataägare med ansvar för att ta bort och lägga till data. I det fall vi är med som support i systemet kan våra rättigheter begränsas till att se allt utom personuppgifter och information framgår endast med ett alias som också ni ser för en enkel kommunikation vid supportärenden. Hur vida ni vill att personuppgifter skall synas "utanför servern" exempelvis i personalens appar är upp till er att släppa på eller begränsa. Då alla insatser registreras mot Carewatch ger systemet möjligheter att minimera användandet av personuppgifter. All kommunikation är krypterad.

I vår kommun har vi problem med mobiltäckning..

Vid utvecklingen har det varit absolut viktigaste att larm kommer fram och därför har vi valt nätet LTE Cat-M. Du kan läsa mer om detta på vår tekniksida men enkelt uttryck innebär det en variant av 4G som sitter i samma master och under samma förutsättningar ger det följande fördelar kontra 4G
- Längre räckvidd och penetrering.
- Nätet är framtaget för IoT och nätet är därmed inte upptaget med andras "surf, streaming och tal" när ditt larm skall fram (i ett vanligt nät kan det vara så).
- Bättre batteritid för enheten.

Hur länge räcker batteriet?

Tiden som batteriet håller beror på hur många funktioner ni aktiverar i enheten. Även intervallet för heartbeat dvs hur ofta klockan anmäler sig för att berätta att den är i drift påverkar batteritiden. Vi räknar med att 80% i ordinärt boende kommer att ha mer än 7 dagar och i SäBo ca 2 dagar utifrån förutspådd funktionalitet. Laddtid från 0% till 100% är 60 minuter. Oss veterligen har vi marknadens längsta batteritid utifrån funktionalitet.

Kan enheten decinfiseras och är den vattentät?

Ja, det går bra att använda desinficeringsmedel. Som en av få enheter på marknaden med GPS kan den desinficeras. Den är dessutom damm och vattentät enligt högsta klassen IP68. IP klassning är uppbyggd med att första siffran står för motståndskraft mot partiklar där 1 är lägst och 6 är bäst. Andra siffran står för vattenresistans där 1 är lägst och 8 är bäst. IPx7 är definierat utifrån standardisering och innebär att eneheten skall tåla 30 minuter nedsänkning till ett djup av 1 m mätt vid botten av enheten, om enheten är högre än 85 cm, ska det vara minst 15 cm till toppen av enheten. IPx8 innebär bättre än IPx7 men det är upp till tilverkaren att beskriva på vilket sätt den är bättre än IPx7. Meningen är att man skall kunna bada och dusch  utan att enheten påverkas.